Osnovne informacije

Petruzalek d.o.o. 

Podjetje Petruzalek je poslovna organizacija, ki se ukvarja s tehnologijo pakiranja. Ponujamo širok izbor strojev za pakiranje in pakirnega materiala, reden servis in vzdrževanje v vseh državah, kjer se nahajamo.


Prednostna naloga podjetja je zadovoljen kupec in zato ponujamo rešitve na področju pakiranja, distribucije in rednega servisa. Naša linija izdelkov vključuje avtomatične in ročne stroje za pakiranje in širok izbor pakirnega materiala, od folij preko vrečk pa vse do higienskoh pripomočkov.

Podjetje Petruzalek ima tradicijo od leta 1961, ko je bilo ustanovljeno. Mnogo let kasneje je podjetje Teich, katero je del največjega privatnega podjetja v Avstriji, vstopilo v Petruzalek s kapitalom. Leta 2003 je Italijansko proizvodno podjetje Sirap-Gema kupilo celoten delež podjetja in tako postalo nov lastnik podjetja.

Podjetje Sirap-Gema je pomemben proizvajalec plastičnih izdelkov v Evropi. Zahvalujoč temu se je tudi koncern Petruzalek pridružil in postal prepoznaven med vodilnimi evropskimi proizvajalci plastičnih izdelkov, ki lahko ponudijo širok izbor pakirnih materialov svojim kupcem.

SI